top of page

Фебруар 2023

ТРАДИЦИЈА РУСКОГ ЧАЈА -угледни час

9.2.2023.

Вера Рајковић и Гордана Китановски, наставнице руског језика, одржале су са ученицима седмог разреда угледни час. Сви присутни су могли да науче све о процесу припреме и начину конзумирања чаја у Русији, виде како изгледа самовар, слушају руске песме и рецитације, попију чај и засладе се палачинкама.

ФЕБРУАР -МЕСЕЦ УСПЕШНИХ ТАКМИЧАРА

Током фебруара, велики број ученика свих узраста узело је учешће у такмичењима из различитих предмета и многи су се пласирали на окружни ниво. Ученице седмог разреда Елизавета Станисављевић (1. место на општинском такмичењу) и Лана Крстић (3.место); ученици трећег разреда Филип Милановић(2.место), и Лука Дојчиновић (3. место) ;ученици 4/1 Алекса Петровић (1.место),и Лана Крстић (2.место); ученик петог разреда, Матија Младеновић је освојио друго, а Андреј Игић и Петра Спасић треће место; сви они су се пласирали  на Окружно такмичење из математике.Желимо им срећу и још много успеха  и надаље.На Општинском такмичењу из физике ученица шестог разреда Теодора Павић  освојила је треће, а Елизавета Станисављевић, ученица седмог разреда друго место. Српски језик и језичка култура (општинско):Сара Спасић, 2.место,Теодора Павић, 3.место,Лана Милосављевић, 3.место,Нађа Милошевић, 3.место,Данило Момировић, 3.место.Андрија Милић, ученик седмог разреда  освојио је друго место на општинскок такмичењу Књижевна олимпијада.Општинско такмичење у шаху : I разред:Дечаци:Димитрије Кованџић ( 3.место),Девојчице:Лена Џакулић (2.место)Николина Арсовић (3.место)IVразред:Дечаци:Јован Недељковић (1. место)Матеј Филић (2.место).V разред 2. место - Данило Момировић,VI разред 1. место - Илија Миленковић,VII разред,3. место - Лана Крстић,3. место - Андрија Кованџић.Историја (општинско такмичење):5.разред-2.место, Матија Младеновић, 3.место, Данило Момировић, 8.разред:3.место, Милица Митровић.Прво место на Општинском такмичењу из хемије:Андрија Милић 7/3.

nela i vesna.png

ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА У ГОРЊЕМ СУХОТНУ

22.2.2023.

У посети ученика у Горњем Сухотну били су фризерка Ивана Симић и шминкерка Радица Цветковић. Оне су се дружиле с децом и објасниле им шта је све потребно за рад и који се алат користи у њиховим занимањима. Потом су одржале малу презентацију правећи девојчицама и дечацима фризуре. У овој презентацији, поред ученика сва четири разреда, учествовали су и ученици и предшколског.

Дан борбе против вршњачког насиља

26.2.2023.

Традиционално, широм света, последње среде у фебруару се обележава Дан борбе против вршњачког насиља (Дан розе мајица). На пригодан начин, овај дан су обележили и ученици од 1. до 4. разреда наше школе и тиме упутили подршку свој деци која се суочавају с неким видом насиља

GREEN TOYS

27.2.2023.

 

Ученици 3/2 су на часу енглеског језика правили еколошке играчке. Радионицу су имали у оквиру часа о екологији и рециклирању, на тему GREEN TOYS.

МЕСЕЦА.png

Образовни ресурси за неговање културе српског народа и развијање националног идентитета - СРПСКИ ЈЕЗИК МОЈ МАТЕРЊИ ЈЕЗИК

На конкурсу ЗУОВ-а за стварање трајних образовних националних ресурса за матерњи језик, из области наставног предмета Српски језик, за активности којима се развијају вештине читања, писања, слушања и говорења, наше колегинице, учитељице Данијела Стефановић и Весна Станисављевић су дале свој запажени допринос.

Њихови примери за развијање вештина писања, слушања и говорења, за први, други и трећи разред постављени су на сајт и доступни су за преузимање и коришћење у настави.

ПРЕДСТАВЉАЊЕ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

22.2.2023.

Данас се у мултимедијалној сали наше школе представила Средња школа унутрашњих послова "Јаков Ненадовић" из Сремске Каменице. Троје представника су у оквиру професионалне оријентације нашим ученицима осмог разреда детаљно приказали образовне профиле. Можда ће баш то што су наши бивши ученици Теодора Здравковић, Срђан Банковић и Милица Вучковић, представници ове школе, инспирисати наше ђаке да крену њиховим стопама.

РАЂАЊЕ НОВИНАРСКЕ СЕКЦИЈЕ

У нашој школи, на захтев ученика, формирамо полако новинарску секцију. За почетак водиће је наставница српског језика и књижевности Данијела Милчић Ђошић, са ученицама 5/3 одељења Ланом Здравковић и Нином Недељковић и са наставником информатике Даниелом Петровићем. Циљ секције је да ученици вежбају јавни наступ, да побољшају своје језичко изражавање. Такође, желимо да се деца у школи баве активностима које њих интересују. Кроз секцију они ће учити да се изражавају новинарским стилом. Радећи мале прилоге, биће хроничари свакодневних активности у школи.

УЧЕНИЦИ И РАДНИЦИ МЕСЕЦА ФЕБРУАРА

Овог пута изабрали смо два радника месеца:Јасмину Ђорђевић за освојено прво и треће место на Општинском такмичењу из математике,и Радицу Ињац, прво и треће место на Општинском такмичењу из хемије.Ученици месеца су:Андрија Милић, ученик седмог разреда, за освојено друго место на Општинском и друго место на Окружном такмичењу Књижевна олимпијада и прво место на Општинском такмичењу из хемије, као и Данило Момировић, ученик петог разреда, за освојено треће место на Општинском такмичењу из историје, треће место на Општинском такмичењу из српског језика и друго место на Општинском такмичењу у шаху.

bottom of page